Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


gro:stap_budget

STAP-budget (algemene informatie)

STAP-budget

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget aanvragen van maximaal € 1.000 euro per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden via het STAP portaal STAP-budget aanvragen. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. De aanvragen worden beheerd en uitgevoerd door het UWV.

Opleiders

CAT/GRO erkent als branche organisatie opleiders die gebruik kunnen maken van het STAP budget. Deze aanmelding zal van start gaan in het najaar van 2022. Je kunt je als opleider aanmelden voor de STAP-budget erkenning. GRO zal je in de komende periode op die hoogte houden van de exacte aanvullende criteria waar je als opleider aan dient te voldoen om hiervoor in aanmerking te komen.

Wat kun je als opleider nu al doen ?

Informatie

Meer STAP-budget

gro/stap_budget.txt · Laatst gewijzigd: 2022/10/12 07:49 door 127.0.0.1