Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


gro:stap_budget_informatie_voor_therapeuten_studenten

STAP-budget voor therapeuten / studenten

STAP-budget subsidie

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget aanvragen van maximaal € 1.000 euro per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden via het STAP portaal STAP-budget aanvragen. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. De aanvragen worden beheerd en uitgevoerd door het UWV.

Opleidingen waarvoor je een STAP-budget subsidie kunt aanvragen

Via GRO (gatregisteropleidingen.nl) kunnen opleiders een STAP-budget erkenning aanvragen voor hun trainingen, cursussen en opleidingen. Nadat een STAP erkenning is toegekend is de betreffende trainingen, cursussen of opleidingen terug te vinden in het STAP-register van GRO.

Het GRO STAP-register doorzoeken

    • Dit is een pagina waar je alle STAP-erkende opleidingen van GRO terug kunt vinden.
    • Tevens bovenaan op deze pagina een zoekfunctie die uitsluitend de STAP-erkende scholingen doorzoekt.
      • Als je de schakelaar (links boven het “zoek-tekst-veld”) voor de tekst “Doorzoek ook het STAP-archief [inactieve STAP-erkende opleidingen]” om zet, doorzoek je met de opgegeven zoekterm ook de scholingen die niet meer actief zijn.

STAP-erkende scholingen en opleider herkennen

  • Een STAP-erkende scholing wordt aangegeven met een “Money teken” en de tekst STAP-budget erkend.
  • Een STAP-erkende opleider wordt aangegeven met een “Money teken” en de tekst STAP-budget (erkende) opleider.

STAP-erkende scholingen herkennen in het zoekresultaat

Iedere STAP-erkende scholingen worden duidelijk weergegeven in de zoekresultaten. Hierboven een voorbeeld van de weergave van een STAP-erkende opleiding in een zoekresultaat.

STAP-erkende scholingen herkennen op de "Scholings pagina" van die scholing

STAP-erkende scholingen worden duidelijk weergegeven op de Scholings pagina. Hierboven een voorbeeld van de weergave van een STAP-erkende scholing.

STAP-erkende opleiders herkennen in het zoekresultaat

Alle STAP-erkende opleiders worden duidelijk weergegeven in de zoekresultaten. Hierboven een voorbeeld van de weergave van een STAP-erkende opleider is een zoekresultaat.

STAP-erkende opleiders herkennen op de publieke pagina van een opleider

STAP-erkende Opleiders worden duidelijk weergegeven op de opleiders pagina. Hierboven een voorbeeld van de weergave van een STAP-erkende opleider.

gro/stap_budget_informatie_voor_therapeuten_studenten.txt · Laatst gewijzigd: 2022/10/12 07:49 door 127.0.0.1