Inhoud

Bij,- en nascholing

Kwaliteitsysteem Index

:!: Vergoedbare therapeuten zijn verplicht doormiddel van jaarlijkse “Bij,- en Nascholing” hun kennis “up to date” te houden.

Rekensommetje en verdeling:
Heb je een vakgericht bij,- en nascholing gevolgd van bijvoorbeeld 14 SBU dan mag je deze uren zoals hieronder beschreven in je account onderverdelen
Je kunt hetzelfde bewijs van bovenstaande scholing dan op 3 verschillende plaatsen in je account uploaden:

Vereiste bij- en nascholing

Soort Per jaar Per 3 jaar
Vakgericht 6 SBU 18 SBU
Vakgericht vrij 2 SBU 6 SBU
Vakliteratuur 6 SBU 18 SBU

:!: Notabene: Het is niet toegestaan om in de eerste 2 jaar van je erkenning geen bij en nascholing te volgen en vervolgens alle uren in het laatste jaar halen. Het is de bedoeling dat je laat zien actief bij te scholen in jouw vakgebied zodat je vakkennis up to date blijft.


Bij,- en nascholing PLATO

Soort Per jaar
PLATO MBK 6 SBU
en/of
PLATO PsBK 6 SBU

:!: In tegenstelling tot bij vakgerichte bij,- en nascholing mag een te veel aan SBU niet mee genomen worden naar de volgende periode!

PLATO MBK en/of PLATO PsBK

Hier wat meer informatie over bij,-en nascholing PLATO MBK en/of PLATO PsBK en dan met name over het en/of gedeelte. Wanneer moet je jaarlijks (6uur) bij,-en nascholing PLATO MBK doen, Wanneer moet je jaarlijks (6uur) bij,-en nascholing PLATO PsBK doen en wanneer moet je voor beide soorten PLATO jaarlijks (6uur) bij,-en nascholing doen?

Vergoedbare therapeuten moeten een (of meerdere) PLATO diploma('s) hebben om erkend te worden door een beroepsorganisatie met vergoedingen. Om erkend te blijven moet de therapeut per soort PLATO (in diploma's) 6 uur bij,- en nascholing volgen en doorgeven aan de betreffende beroepsorganisatie.

:!: Geef per jaar je bij,- en nascholing PLATO door aan je beroepsorganisatie:


Bij,- en nascholing pagina

Op de Bij,- en nascholing pagina in je account op kwaliteitsteem.nl kun je de huidige “stand van zaken” van je bij,- en nascholing bekijken en de gevolgde bij,- en nascholing doorgeven aan je beroepsorganisatie. Je kunt een overzicht van eerder doorgegeven bij,- en nascholing bekijken en bewerken en je kunt zien wat er inmiddels in het archief is geplaatst.

Pop-up:
→ Als je op de Bij,- en nascholing pagina komt opent een pop-up (zie afbeelding) met een overzicht van de “stand van zaken” m.b.t. de Bij,- en nascholing
– → Je kunt de pop-up sluiten door op het kruisje (rechtsboven) of naast de pop-up te klikken

💡 Meer over deze pop-up en de betekenis van de verschillende kleuren waarin de vlakken worden weergegeven

Stand van zaken:
Hoewel per jaar aan de eisen m.b.t. Bij,- en nascholing moet worden voldaan, wordt de Bij,- en nascholing eens in de 3 jaar gereset. In het overzicht in de pop-up wordt getoond in welk jaar (van de 3) je zit, wat de einddatum is van het huidige jaar, hoeveel SBU je per onderdeel moet hebben, hoeveel je er hebt doorgegeven en hoeveel SBU je nog moet doen/doorgeven of hoeveel je er over hebt.

De uiteindelijke einddatum (3 jaar na de eerste erkenningsdatum) kun je vinden in het blauwe kader in de linker kolom van de pagina
Na 3 jaar worden alle tellers weer op 0 gezet en gaat het volgende blok van 3 jaar in

In het “Bij- en nascholing | Overzicht | Bewerken” venster (in de rechter kolom van de pagina) een overzicht van de eerder doorgegeven bij,- en nascholing. De eerder opgegeven bij,- en nascholing is te bekijken, te bewerken en desgewenst te verwijderen. De editor opent in een modal (pop-up) als je op een lijst item klikt in het venster

In het “Bij- en nascholing Erkend | In kluis huidige periode” venster een overzicht van je Bij,- en nascholing in de kluis (deze scholingen zijn niet meer direct in te zien)

Pop-up Bij,- en nascholing pagina

Als je op de Bij,- en nascholing pagina komt opent een pop-up (zie de afbeelding hierboven) met een overzicht van de “stand van zaken” m.b.t. de Bij,- en nascholing. Bovenin de pop-up wordt aangegeven wat het huidige jaar is t.o.v. een 3 jarig tijdvlak (1e Jaar (van de 3), 2e Jaar (van de 3) of 3e Jaar (van de 3)). Daaronder de einddatum van het huidige (lopende) jaar (de datum waarvoor aan de eisen m.b.t. de bij,- en nascholing moet zijn voldaan).

In de pop-up worden onderdelen weergegeven in een apart gekleurd vak. De eerste 3 onderdelen zijn voor iedereen gelijk en worden aan iedereen getoond. Deze onderdelen zijn:
🔸 Bij,- en nascholing Vakgericht
🔸 Bij,- en nascholing Vrije invulling
🔸 Bij,- en nascholing Literatuur
Onder de de vakgerichte bij- en nascholing de PLATO bij- en nascholing:
🔸 Bij,- en nascholing PLATO MBK indien van toepassing
🔸 Bij,- en nascholing PLATO PsBK indien van toepassing
Per zorgverlener wordt alleen die PLATO norm getoond die van toepassing is op de betreffende zorgverlener/therapeut. Heeft de zorgverlener alleen PLATO MBK dan wordt alleen deze getoond. Heeft de zorgverlener alleen PLATO PsBK dan wordt alleen deze getoond. Heeft de zorgverlener beide PLATO normen dan worden zowel de vlakken PLATO MBK als PLATO PsBK weergegeven.

Betekenis van de kleuren van de vlakken

De vlakken (die de bepaalde onderdelen van de bij- en nascholing vertegenwoordigen) kunnen 3 verschillende kleuren hebben, te weten rood, geel en groen. Hieronder een opsomming van de betekenis van deze kleuren:
Rood: Er zijn nog geen (of niet voldoende) uren opgegeven voor het betreffende onderdeel
Geel: Er zijn voldoende uren opgegeven voor het betreffende onderdeel maar deze zijn nog niet beoordeeld
Groen: Er zijn voldoende uren opgegeven voor het betreffende onderdeel en de uren zijn beoordeeld en goedgekeurd


Bij,- en nascholing doorgeven

Bij,- en nascholing pagina

:!: Geef per jaar je bij,- en nascholing door aan je beroepsorganisatie:


Bij- en nascholing stand van zaken

Bij,- en nascholing pagina

In de linker kolom van de “Bij- en nascholing” pagina is een overzicht te vinden van de Bij- en nascholing die je hebt aangemeld/ge-upload en de stand van zaken m.b.t. die Bij- en nascholing. Je kunt er o.a. zien of je Bij- en nascholingen al beoordeeld zijn of niet.


Zoek een Bij,- en nascholing

Bij,- en nascholing pagina

Onder de 3 (standaard gesloten) vensters (in de rechter kolom) de mogelijkheid om direct een Bij,- en nascholing te zoeken op GRO (GatRegisterOpleidingen)


Op GRO kunnen complementaire / alternatieve therapeuten en beroepsorganisaties door GRO geaccrediteerde / erkende scholing vinden. Alle scholingen die op GRO te vinden zijn, worden door de (bij kwaliteitsysteem.nl aangesloten) beroepsorganisaties erkend. Alle therapeuten die aangesloten zijn bij een van de aan kwaliteistsysteem.nl deelnemende beroepsorganisaties kunnen gratis een account aanmaken op GRO.
Meer info over GRO in deze kennisbank


Contact

Vanaf de "Service + Contact" pagina kun je met een medewerker chatten, een belafspraak inplannen en aanpassingen en/of wensen direct doorgeven


Disclaimer